18 de novembre del 2015

Club de lectura: Llibre de família!

La FaPaC i el servei de Biblioteques del Departament de Cultura han signat un acord per posar en marxa un club de lectura virtual dirigit a totes les famílies amb l’objectiu de promoure l’hàbit lector i l’ús de les biblioteques com a equipament cultural. 

El club denominat “Llibre de família”, al qual s’hi podrà accedir a través de l’adreça web:
http://biblioteques.gencat.cat/llibredefamilia

Es va estrenar la setmana passada i estarà obert fins al mes de juny del 2016, en aquesta primera fase. Apuntar-s’hi és molt senzill, només és necessari registrar-se amb un correu electrònic.

Cada mes es farà la lectura, dinamitzada i compartida entre tots els lectors, d’un dels 7 llibres inclosos en el club, tots ells relacionats amb l’àmbit de les relacions familiars, amb especial atenció a les referències vinculades a la tasca educativa de les famílies. Tots els llibres estaran disponibles a les biblioteques arreu del territori perquè es puguin sol·licitar, de forma senzilla, a través del servei de préstec.
Les lectures programades inclouen un manual, un assaig, novel·les, llibres de literatura infantil i juvenil. Són les següents:
 La meva família i altres animals. Gerald Durrell. La butxaca (disponible en català i castellà) (10 novembre 2015)
• Molsa. David Cirici. Edebé (Premi Edebé 2013) (11 desembre 2015)
• La Universitat de la vida, Rob Riemen. Arcàdia. (12 gener 2016)
• Propios y extraños. Anne Tyler. Alfaguara (13 febrer 2016)
• Fario. Santi Baró. Cruïlla (Premi Gran Angular 2014) (14 març 2016)
• Val més educar. Gregorio Luri. Portic i La butxaca (també disponible en castellà) (14 abril 2016)
• Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada, Sherman Alexie. (14 maig 2016)
El club estarà dinamitzat i moderat, en tot moment, per l’escriptora especialitzada en literatura infantil i juvenil, Anna Manso qui s'encarregarà de promoure la interacció entre els lectors, orientar la seva lectura i resoldre els dubtes que aquesta pugui originar.
La plataforma en línia és lliure i de fàcil accés, oberta a tothom, perquè totes les famílies interessades puguin ser membres d'aquest club i tinguin accés al coneixement i a la cultura. La distància o la manca de formació no han de ser cap obstacle. Només serà necessari disposar d'un ordinador i connexió a internet. Per facilitar-ne l'accés a tots els usuaris aquests podran fer-ne ús dels ordinadors de les biblioteques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada